Grappige jaarkalender van Vlaams Energieagentschap

Elk jaar publiceert het Vlaams Energieagentschap (VEA) een gratis energiekalender (oplage 40.000 stuks). Cartoons over energiebesparing vormen het thema van de kalender, maar ook nuttige tips om energie te beparen.


 

Tips
De kalender geeft maandelijks een paar tips om thuis uw energieverbruik te verminderen, zodat u uiteindelijk het hele jaar door energie kunt besparen. Zo spaart u zowel uw portemonnee als het milieu. Wist u dat u een aanzienlijke premie kunt krijgen wanneer u uw dak isoleert, uw oude centraleverwarmingsketel vervangt of ramen met isolerende beglazing plaatst? Ook dat staat uitgebreid uitgelegd in de kalender.
Voor een zuinige woning
In 2009 zal het Vlaams Energieagentschap het Energierenovatieprogramma 2020 volop in de aandacht brengen. De Vlaamse overheid wil dat tegen 2020 elke woning beschikt over dakisolatie, een verwarmingsketel met een hoog rendement en dat alle enkel glas vervangen is door hoogrendementsbeglazing. Vanaf 1 januari 2009 zal het trouwens verplicht worden om een energieprestatiecertificaat voor te leggen bij de verhuur van een woning. Sinds 1 november 2008 was dat al het geval bij de verkoop van een woning. Dit certificaat toont hoe energiezuinig een woning is.
Gratis bestellen
U kunt de energiekalender in het najaar gratis bestellen via de website www.energiesparen.be of door te bellen naar het contactpunt Vlaanderen op 1700. U kunt uw persoonlijk exemplaar ook ophalen in de openbare bibliotheek of in het gemeentehuis. Bestellen kan zolang de voorraad strekt.

 

Premies en voordelen
Ook dit jaar liggen er weer heel wat premies en fiscale voordelen klaar om energie te besparen. Als u meer wilt weten over alle premies voor energiebesparing die gegeven worden, surf dan naar www.energiesparen.be (rubriek subsidies en calculators) of bel gratis naar het contactpunt Vlaanderen op 1700.

Home

www.verwarmingskosten.be is een iniatief van de firma HeWiCOM.